neděle 19. května 2013

Season Finale: Supernatural - Moje zhodnocení

Včera jsem přidávala své zážitky a pocity z konce 4.série Vampire Diaries, dnes udělám to samé se Supernatural. Hodnocení na Supernatural nebude ale ani zdaleka tak kritické..
Předem upozorňuji, že článek je velmi spoileroidní, tedy pozor pro ty, co ještě závěr neviděli a chtějí se nechat překvapit..

Jak se vám líbil závěr série? Mě tedy velmi moc..Dokonale jsem si ho užila..

Celá série se nesla v duchu čtení z tabulek a téměř ke konci jsme se konečně dozvěděli, proč jsou tak důležité. Démonská tabulka dokáže zavřít brány pekel a andělská nebe. Zabouchnout pekelné brány byla velká výzva a hoši se jí zhostili naprosto perfektně. 
Popravdě ani nevím, jak série uběhla.Prostě už je zase fuč a já musím opět čekat na podzim..

Nejdřív zmíním věci, které se mi moc nelíbily. Doufala jsem, že tvůrci ukáží více z Deanova pobytu v Očistci, to se ale bohužel nestalo. Čekala jsem trochu jiný vývoj ve vztahu Dean/Benny. Pravdou ale je, že by Cass asi hodně ostrouhal, kdyby si Dean našel nového skoro-bratra. Nicméně Benny se mohl zdržet krapet déle.

Co mě trochu naštvalo, byla smrt Meg. Byla taky docela dobrou postavou. K Supernatural patřila..

Taktéž se mi moc nelíbil vztah Sama a Amelie, byla mi opravdu nesympatická. Popravdě scény s ní byly nudné a mě občas i protivné. Ale musím uznat, že dokázali seriál trochu ozvláštnit.



Sam a Dean
Finále mě dost překvapilo. Hoši mohli konečně zabouchnout pekelný brány, ale opět se objevil jeden docela velký háček. Sammy po uzavření bran zemře. Sammy byl v naprosto otřesném stavu, klobouk dolů maskérům, odvedli skvělou práci. Vše na mě působilo věrohodně. Navíc ta dokonalá scéna mezi Deanem a Samem, když si vše říkají na rovinu a Dean Sama ujišťuje, že ho potřebuje a že by nad něj nic nepostavil. Dokonalá scéna bratrské lásky! Takových víc!!
Navíc jsem se u pár scén i zasmála, samozřejmě díky Deanovi♥.


Crowley
Jsem velmi ráda, že Crowley dostal v této sérii tolik prostoru. Shepard je jako herec jedinečný. Parchant každým coulem. Naprosto skvělá scéna mezi Deanem a Crowleym, když jej Dean chytí, želízky k sobě připoutá a pak si vymění pár ran. Velmi mě překvapilo, že právě Crowley má být třetí zkouška, totiž vyléčený démon. Opravdu jsem měla v jednu chvíli strach, že jej opravdu vyléčí a zmizí zase jeden dobrý charakter. Nevím jestli bohudík/bohužel se to hochům nepovedlo.


Castiel
Musím se přiznat, že mě Cass v této sérii nijak neohromil, tímto asi hodně naštvu svou dobrou kamarádku, ale je to tak. 
Cass se opět otočil k Deanovi zády, zmlátil ho a zahodil jejich přátelství. Castiela mám ráda, ale zdá se mi, že jeho přátelství s Deanem se hroutí. To mě přivádí do prekérní situace, už několikrát jsem zmiňovala, že jsem TEAM DEAN a pokud by se snad mezi nimi něco podělalo, je jasné kde mé srdíčko zůstane =D.
Jsem velmi ráda, že Cass bude v příští sérii hlavní postavou. Ovšem bez své andělské šťávy, bude asi trochu nahraný!


Andělé 
Když už zmiňuji Casse musím zmínit i vývoj andělů v této sérii. Andělé jsou de*ilové, jak zmínil Dean a musím s ním souhlasit. Anděl Naomi mě přiváděla k šílenství, nejhorší postava, co se v této sérii objevila. Díky bohu je už mrtvá!
Úplně finální scéna s padajícími anděli byla děsivá a přitom nádherná..Těším se, co se z toho vyklube!

Velkým plusem této série byl Bobby, který se sice objevil jen v jedné epizodě a jen na chvíli, ale byl tam! ANO!! =)



Road So Far Season 8

2 komentáře:

  1. Super zhodnocení :) Ale samozřejmě musím nesouhlasit ohledně Castiela :). Sice už nemá takovou "šťávu" jako dřív a ty jeho věčný roztržky s Deanem mě už unavujou,ale je to prostě roztomilej Cas :D. A jelikož jsem team Destiel tak se hrozně těším na Case člověka a jeho scény s Deanem :D. To čekání na další sérii bude tentokrát hodně úmorný :).

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně shrnuto. :) A phledne Casse, souhlasím tady s Lili :D

    OdpovědětVymazat