úterý 7. května 2013

Přečteno: Město z kostí - Cassandra Clare

- série Nástroje smrti
- 416 stran
- vydalo nakladatelství  Mladá Fronta
- 1.vydání
- fantasy

Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí. Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk? 
Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon. Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou „vnitřní zrak“? To by rádi věděli i Lovci stínů…


Moje zhodnocení: Obsahuje spoilery
Začít číst tuto sérii už jsem chtěla hodně dlouhý čas. Mezi blogery je dost profláklá a má velmi dobré hodnocení. Naneštěstí mě neustále odrazovala obálka 1.dílu, kterou vytvořila Mladá Fronta.
Přes veškerou nechuť jsem si ze zvědavosti knihu půjčila v knihovně a nelituju! Chtěla jsem si knihu přečíst ještě předtím než půjdu do kina na filmu, protože to bych moc chtěla.
V této sérii je snad vše co mám ráda - napětí, odvaha, láska a zrada. Příběh byl zajímavý, sice se mi moc nezamlouval začátek, poslední dobou nemám moc ráda v knihách rodinu. Prostě cituji: "Máma mi to zakázala, naštvala jsem se na mámu" atd.. Mám raději už trochu vyspělejší knihy. Přesně tohle se mi právě stalo zde. Díkybohu, že Clařina matka za chvíli zmizela. Je mi jasné, že se v dalších dílech objeví, ale s tím prostě nic nenadělá.
Stínový lovci mě nadchli, snad všichni už víte proč. Je tu určitá souvislost i s jinými lovci. Asi hlavně kvůli tomu jsem po knize sáhla. 
Jace mi připadal občas až přehnaně arogantní, ale jinak se mi jeho postava líbila, snad to vydrží i po filmu.
Je vlastně dobré, že jsem četla knihu až potom, co jsem shlédla trailer na film., protože jsem si obsazení ve filmu, představovala i v knize. 
Vlkodlaci, démoni, čarodějové..JO TO JE MOJE! Mnohdy je mám raději než upíry.
Absolutně jsem se zamilovala do těch létajících motorek a jsem velmi zvědavá na jejich ztvárnění ve filmu! 
Další super věc byly runy. Mystična je tu nepřeberné množství a právě to na tom nejvíce žeru. 
Navíc Jace a Clary ♥, krásná dvojice. A co teprve Isabela a její brácha.

Velmi zajímavé pojetí nadpřirozeného světa, ve kterém se život změní z minuty na minutu.
Doufám, že se dostanu i k dalším dílům. Navíc když teď bude Knižní klub vydávat celou sérii znovu, opravdu přemýšlím, zda si ji hezky nepořídím domů ..=)

Obálka:
Jelikož je česká obálka opravdu odporná, zvolila jsem raději originální. Originál je nádherný..Pěkná souhra barev a působí magicky.

Žádné komentáře:

Okomentovat