středa 12. prosince 2012

Ukončené série v mé knihovně (6)

Po dvou měsících jsem se konečně odhodlala a rozhodla se sepsat  6.díl této rubriky. 
V tomto díle se budu věnovat sérii Zavržený, který právě se právě dočkal Finále a stejně tak já.

1.díl - Zavržený

Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.
Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“

2.díl - Crescendo

Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou.
Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství.
Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.
3.díl - Ticho
Nedorozumění mezi Patchem a Norou je zažehnáno. Společně překonali tajemství svázaná s Patchovou temnou minulostí, smířili dva dosud nesmiřitelné světy a čelili bolestným zkouškám víry a naděje, to vše pro lásku, která má sílu překonat hranice mezi nebem a zemí. Patch a Nora, vyzbrojeni pouze svou bezpodmínečnou důvěrou v toho druhého, se vrhají do zoufalého boje a pokoušejí se zastavit zločince, který má moc navždy zničit vše, o co se snažili, dokonce i jejich vzájemnou lásku.

4.díl - Finále
Napínavý závěr ságy Zavržený a milostného příběhu mezi padlým andělem Patchem a dívkou Norou s výstižným názvem Finále. 
Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch?

Moje zhodnocení: Spoilery
Patch a Nora? To je prostě epické. Miluju tuto sérii. Po Vampýrské akademii moje nejoblíbenější. Díky této sérii jsem začala číst knihy o andělech. Ač se musím přiznat, že moje cesta k Zavrženému nebyla zrovna přímá. Na stránce www.arara.cz jsem si ho náhodou všimla a chtěla jsem si místo něj objednat knížku Tetovaný od Petera V. Bretta, Tehdy jsem si zvolila Zavrženého kvůli nižší ceně, za což jsem opravdu ráda a taky mě uchvátila obálka..
Zavržený je velmi dobře propracovaný, hlavní postavy jsou skvělé a to téma: Andělé je opravdu skvělé. Patch je opravdu sexy padlý anděl a zápletka v prvním díle je naprosto dokonalá: Padlý anděl Patch, aby se stal člověkem musí zabít jiného člověka (Noru), k tomu však nedojde. Patch se do Nory zamiluje a nakonec se stane jejím andělem strážným. Víc neprozradím..
Před pár dny jsem si koupila poslední díl a chci si ho co nejdříve přečíst, teď ale drtím povinnou četbu, takže mi nezbývá čas ani na Zlatou lilii a bohužel ani na 50 odstínů šedi..Chjo..proč je tolik dobrých knih, když je v tomhle našem uspěchaném světě tak málo času?

Obálky:
Musím se zmínit, že tyto obálky jsou nadpozemský! Velmi se mi líbí ten černobílý design a dokonale sedí k příběhu..Naprostá dokonalost =*♥


6 komentářů:

  1. Já marně čekám na Finále,v Baxu se nějak zasekli, taky tuhle sérii miluju.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, ty už máš i Finále!! =D Závidím :))) Musím si ho taky co nejdřív pořídit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To ti fakt závidím, že to už máš :)) asi sa ti nechce to sem preskenovať že ? D:D :D :D :D :D :D :D :D no ja musím ešte počkať :(

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem ho začala číst.
    Terezák: Bohužel nechtěla bych to takto šířit..

    OdpovědětVymazat
  5. take me tadle serie velice chytla...po akademii velice oblibena :)

    OdpovědětVymazat