středa 2. ledna 2013

Přečteno: Drakie - Sophie Jordan

- série Drakie
- 296 stran
- vydalo nakladatelství CooBoo 2012

Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacintina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...

Moje zhodnocení:
1.díl Drakie byl skvělý. Líbí se mi námět, není ještě ohraný. Zkrátka je nevšední. 
Velmi se mi líbí strasti osudu . Lovec William a drakie Jacinda, to je přede dokonalé. Kniha je krásně procítěná, četla jsem ji jedním dechem.
Jacinda byla velmi temperamentní a vzdorovitá - můj šálek kávy.
Popis jejích proměn byl zajímavý a nebyl sáhodlouze popisován - nenudil.
Mně jakožto fanouškovi Lovců duchů se hlavní postava Williama velmi líbila. Mám prostě slabost pro lovce, co jdou po různých těchto potvůrkách (nic proti Jacindě). Will možná vypadal navenek jako drsný hoch, který se nebojí vyhazovu ze školy a lovení drakiů, ale dokázal ukázat i svou druhou stránku, ve které byl jen obyčejným člověkem a dokázal i s drakíi soucítit. Tak trochu rozerván mezi dva světy.
Pro mě další hvězdný pár..
Bohužel muselo být v knize i něco, co se mi opravdu nelíbilo. Jacindiina matka a sestra.. Ty dvě mě po celou dobu knihy dost štvaly. Oni se vzdaly svého drakijského života a pomocí násilí k tomu chtěli donutit i Jacindu. Překvapil mě jejich přístup, zatímco Jacinda chřadla a snažila se svou drakii zachránit. Její povedená sestřička si užívala společenského života a máma ji místo pomoci, přitlačila ještě více ke dnu..Dokonalý vztah matky a dcery..
Mrzí mě, že nebyl více rozveden život drakiů, snad se toho dočkáme v dalším dílu. 
Jinak jsem zatím TEAM WILLIAM, píšu zatím, protože Cassian je mi také docela sympatický, ale prozatím nedostal moc prostoru.

Obálka knihy:
Obálka knihy je úžasná. Řekla bych až magická - tvář dívky s rysy draka..Do toho ty krásné barvy. Obálka se mi opravdu moc líbí..

4 komentáře: