středa 5. března 2014

Přečteno: Rudá jako rubín - Kerstin Gier

-série Drahokamy
-1.díl
-336 stran
-vydalo nakladatelství CooBoo
-1.vydání
-cestování časem, historie

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. A co teprve když pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem?

Moje hodnocení: SPOILERY!!
Knih od německých autorek jsem zrovna moc nečetla..Snad jen 2 knihy od Tanjy Heitmann. Poté až Rudou. Musím ale uznat, že kniha nebyla nejhorší..
Hlavní hrdinka Gwendolyn mi k srdci zrovna moc nepřirostla..Ale pro sérii je nepostradatelná.. Celkově bych nechtěla žít její život.. Příšerná sestřenka Charlotte, která má být vyvolena pro cestování časem, ale ostrouhá, protože časocestovací gen zdědí Gwen. Z té je poté vyvrhel, nejen ve škole, ale hlavně v rodině.
Matka ji odvede do tajné organizace, která se na cestování časem specializuje, ale z určitého důvodu matka před nimi Gwen ukrývala.
Jejím parťákem v cestování se má stát atraktivní Gideon, se kterým si ovšem s G nepadne do oka. Každý očekával projev genu u Charlotte a z Gwen není nikdo nadšený..
G a G čeká první společný úkol..Vycestovat do minulosti pro krev do chronografu... Každý cestovatel v čase má svůj specifický kámen, pro Gwendolyn je to rubín. A pomocí magie svého kamene se může přenést do minulosti.
Na scéně se objevuje i kníže Saint Germain, který pro Gwen představuje hrozbu..
G a G plní stále více misí a více se poznávají..
Kvůli krvi, kterou shání do chronografu se ocitnou oba hrdinové v nebezpečí. Jsou napadení v kočáře a Gideon je téměř zabit, Gwen ho ovšem zachrání a uvědomí si, že se do něj zamilovala..

Jak to bude pokračovat? To si musíte přečíst..

Žádné komentáře:

Okomentovat