středa 20. listopadu 2013

Supernatural aneb Winchesterové v čase (5)

Téměř další půlrok pryč a já opět přicházím s dalším příspěvkem do této "rubriky".
V dnešní části se chci zaměřit na 5.sérii Supernatural!


SPOILERY
5.série stejně jako předchozí obsahuje 22.dílů.
Jak bylo započato ve 4.sérii je pokračováno i v 5.
Opět je tu hlavním problémem boj mezi nebem a peklem. Na jedné straně Bůh s armádou andělů a na straně druhé prohnaný Lucifer, který se dostal ze své pasti a dělá neplechu.
5.série začíná právě Luciferovým vzkříšením, které zavinil Sam za pomoci svých nadpřirozených schopností a vypočítavé démonky Ruby.
V několika dalších epizodách se objevují i jezdci Apokalypsy (Mor, Hlad, Smrt a Válka), tu se totiž Lucifer snaží rozpoutat, aby se pomstil za své vyhoštění z nebes. 
Vztah bratrů utrpěl velkou ránu a není zcela jisté, zda to ještě mohou napravit. Proto se rozhodnou raději pracovat každý na vlastní pěst. 
Dean ovšem není sám, společnost mu dělá jeho nový andělský přítel Castiel. 
Ovšem hrozba Apokalypsy je svede zpět k sobě. Nejen kvůli blížícímu se konci světa, ale i kvůli zjištění, že Sam je Luciferovou schránkou a Dean Michaelovou. Oběma je souzeno proti sobě bojovat.
Dočkáme se opět několika "obyčejných případů", dostaneme se do minulosti i do budoucnosti, a také se dočkáme i některých zábavných dílů.
Staří přátelé se stávají nepřáteli a nepřátelé novými spojenci. Poprvé se objevuje na scéně král pekla Crowley, který ač by rád viděl oba bratry mrtvé, pomáhá jim v honbě za Ďáblem.
Bohužel se v této sérii musíme loučit i s oblíbenými postavami a platí zde pravidlo, že dobrým lidem se dějí špatné věci. 
Znovu se zde také objevuje  třetí bratr, který byl zabit ve 4.sérii a proč? Dean si nechce připustit, že by měl své tělo propůjčit archandělovi Michaelovi. Odmítá vyslovit své ano, které by andělovi dovolilo se jej zmocnit, proto jej nebe tak trochu "obejde" a naverbuje si třetího bratra. 
Ten je vůči svému úkolu mnohem více otevřenější.
Bratři ovšem přijdou na nápad jak dostat Lucifera zpět do jeho pekelné klece. K tomu jsou třeba prsteny 4 jezdců Apokalypsy. První tři musí obtížně vybojovat, ovšem sama Smrt odmítá dělat Luciferovi poskoka a tak jim prsten věnuje.
Sammy je rozhodnut říct své ano Luciferovi a dostat jej do klece. To ovšem Dean odmítá a hledá jinou alternativu. Bohužel bezvýsledně. Poté tedy, ač má velký strach o svého bratra, dovolí Dean Samovi uskutečnit jeho plán.
Ze začátku se zdá, že vše vychází. Bohužel poté získá Lucifer nadvládu nad Samem a rozpoutá peklo. K závěrečné bitvě dochází na opuštěném hřbitově. Sam coby Lucifer se postaví proti svému třetímu bratrovi, kterého ovládá Michael. 
Castiel pomůže Deanovi odstranit Michaela a poté se bratři postaví proti sobě. Finální bitva je srdceryvná, prolila jsem u ní mnoho slz a jak že to dopadne?
Sam znovu získá moc nad svým tělem a otevře i Luciferovu klec. Sžírán výčitkami se rozhodne obětovat a je uzamčen spolu s Luciferem a Michaelem v pekelné kleci, bez možnosti návratu.
Dean i se svou bolestí a zoufalstvím se uchyluje ke své dávné lásce Lisse a jejímu synovi. Začíná nový normální život. 
Je ovšem Sammy opravdu mrtvý? To se dozvíme v nadcházející 6.sérii, kterou si zrekapitulujeme zase přístě.

Oblíbené epizody: Tak vypadá konec, Podivuhodný příběh Deana Winchestera, Báječný televizní svět, Není naděje, Výměna těl, Osudu neunikneš a samozřejmě finální Labutí píseň.



Úvod 5.série








Důležité vedlejší postavy:
Castiel

Crowley

Meg

Mary a John Winchesterovi

Lucifer

Promo:
Bohužel obsahuje i scény ze 4.série, lepší jsem nenašla..

Gag Reel:

Intro:

Recap:

5.série je vážně úžasná!

Žádné komentáře:

Okomentovat