sobota 14. července 2012

Přečteno: Divergence - Veronica Rothová

- série Divergence (1.díl)
- 344 stran
- vydalo nakladatelství CooBoo


Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.


Moje zhodnocení: Obsahuje spoilery
Kniha Divergence se mi opravdu velmi líbila. Je příjemným rozptýlením od upírů, vlkodlaků, andělů a dalších takových potvůrek.. Divergence je velmi čtivá, nebezpečná a dobře zpracovaná.
Líbilo se mi, že hlavní hrdinka se pomalu ale jistě propracovávala z malé chudinky v odvážnou dívku. 
Doprava? Vlakem, ale.. - nezastavuje, naskočte si. Výstup?Skok přes propast na střechu. Jak ze střechy? Skokem do tmavé jámy. To bylo vážně super. Simulace, ve kterých se museli postavit svému strachu? Nevšední nápad, podle mě velmi dobrý tah.
Dále vztah mezi Tris a Čtyřkou (Tobiasem) mi velmi připomněl Vampýrskou akademii - vztah mezi učitelem a studentkou, opět tak trochu zakázaná láska.
Knihu velmi velmi velmi doporučuji!
Letos v září by měl vyjít 2.díl s názvem Insurgent, už se moc těším!!


Obálka knihy
Obálka je velmi zajímavá. Ústřední motiv - ten ohnivý kruh s plamenem uprostřed je opravdu moc pěkný.
Celkově kniha je laděna do pěkných barev. Jsem velmi ráda, že zůstala původní obálka.

1 komentář: