neděle 2. ledna 2011

Upíří deníky Zášť


"...Děsivá síla plná zášti napadla naše město. Touží všechny zahubit a pít jejich krev. Dokáží se Damon se Stefanem smířit a bojovat bok po boku proti něčemu ještě hrozivějšímu, než jsou oni sami? A dokážu to já?"

Elena si pomalu zvyká na důsledky svých rozhodnutí. Její oddanost ke Stefanovi ji přetvořila v to, čeho se vždycky tolik bála, ale po čem současně stále touží. Když se však ve městě objeví lovec upírů rozhodnutý vyčistit město od nemrtvých škůdců, z lovců se stanou kořisti. Stefan, Elena a Damon navíc musí spolupracovat, aby vypátrali zlo, které přivádí Fell´s Church zpět k jeho tajemným kořenům.
Elena, na útěku před temnou a tajemnou Mocí, nezvládla půjčené auto a v prudké, nepřirozené bouři sjela do zdivočelé řeky nedaleko Fell´s Church. Před utonutím v chladné vodě jí nedokázalo zachránit Meredithino věštecké nadání ani Stefanova nadlidská pomoc. Stefan se pak vydává hledat svého upířího bratra, aby pomstil Eleninu smrt.

Smrt padlé královny střední školy však nebyla poslední instancí její existence. Na místě, kde jí Stefan zanechal po marných oživovacích pokusech, se znenadání probírá, a aniž si zpočátku uvědomuje kdo, anebo kým, vlastně je, vydává se do míst odkud svým nově probuzeným smyslem cítí smrtelnou zášť a vražedné emoce. Její nenadálé zjevení a takřka fatální zásah do probíhajícího souboje jejích nedávných nápadníků, překvapí všechny zúčastněné. Elenin přerod v upírku tak paradoxně donutí oba bratry alespoň částečně spolupracovat a zamyslet se nad tím, jaká Moc začíná ohrožovat městečko, kde našli nový domov.
Oba bratři si jdou alespoň zpočátku stále po krku a Elena se ocitá pod tlakem událostí a hlavně své vlastní proměny, která jí zastihla nepřipravenou stejně jako její dva "nápadníky". Díky této situaci se tak děj knihy, až na pár povinných a celkem zvládnutelných výjimek, oprostil od nekonečného romantického vzdychání. Elena má zkrátka příliš mnoho práce s tím, aby se vyrovnala čím se proti své vůli stala a aby čelila nové neznámé hrozbě, která má potenciál zahubit její blízké i celé město.

Odkaz ke stažení z uložto.cz : http://www.ulozto.cz/7160854/upiri-deniky-3-zast-doc
Foto Vampire Diaries:


















Žádné komentáře:

Okomentovat