sobota 1. ledna 2011

Data vydání česky psaných knih

Váhání(Linger) - 2.díl knižní série Vlci z Mercy Falls od Maggie Steifvaterové (1.díl - Mrazení) - vychází v únoru 2011

Tohle je příběj o chlapci, který byl vlkem a dívce, která se v něj měnila.
Jen před několika měsíci byl Sam mýtickým stvořením. Na jeho nemoc neexistoval lék. Jeho sbohem znamenalo tolik. Měl tělo, které bylo záhadné, příliš silné, krásné a děsivé, abysme ho dokázali pochopit.
Ale teď je jaro. S horkem zbývající vlci brzy vyskočí z kůže a vrátí se do svých lidských těl. Sam zůstává Samem, Cole zůstává Cole a jen Grace se necítí pevně zakotvená ve své kůži.
Objevuje se nová postava - vlk Cole, který by mohl zničit smečku vlků z Mercy Falls. A přitahuje ho Isabelle, která z vlků není moc nadšená, protože se zasloužili o smrt jejího bratra...

Modrý měsíc (Blue Moon) - 2.díl knižní série Nesmrtelní od Alyson Noëlové(1.díl - Napořád) - vychází 31. ledna 2011



Crescendo -  2.díl knižní série Zavržený  od Beccy Fitzpatrickové( 1.díl - Zavržený) - vychází v únoru 2011

I přes začínající vztah s jejím andělem strážným, Patchem a přežití své vlastní smrti, věci nevypadají zrovna dvakrát dobře. Patch se začíná odtahovat a Nora nemůže přijít na to, jestli je to v jejím nejlepším zájmu nebo se jeho zájem přesunul k její úhlavní nepřítelkyni Marcie Millar. Nemluvě o tom, že je Nora pronásledována vidinami jejího otce, čímž začne být posedlá hledáním pravdy o tom, co se opravdu stalo tehdy, když odjel do Portlandu a už se nikdy nevrátil.

Čím víc se Nora noří do tajemství okolo otcovy smrti, tím více přichází k otázce jestli její Nephilimská pokrevní linie s tím má něco společného a proč se zdá, že je v nebezpečí mnohem víc než kterákoliv jiná obyčejná dívka. 

Vzhledem k tomu, že Patch neodpovídá na její otázky a stojí jí v cestě, musí začít hledat odpovědi sama. Až moc spoléhá na to, že má strážného anděla, což dostává Noru do riskantních situací víc a víc.

Ale může opravdu na Patche spoléhat, když možná skrývá tajemství mnohem temnější, než by si dokázala představit?


Akademie Evernight Na druhé straně(Afterlife) - 4.díl série Akademie Evernight od autorky Claudie Grayové(1.díl - Akademie Evernight, 2.díl -Hvězdopravec, 3.díl - Přesýpací hodiny) - vychází v březnu 2011


Pravá krev - Všichni mrtví(All together dead) - 7.díl knižní série Pravá krev od autorky Charlaine Harrisové (1.díl - Mrtví do soumraku, 2.díl - Upíří v Dallasu, 3.díl - Klub mrtvých, 4.díl - Mrtví pro svět, 5.díl - Dočista Mrtví, 6.díl - Bezpochyby mrtví) - vychází v březnu 2011

V USA vychází na jaře 2011 už 11.díl této série.

 Sookie, kromě toho že ji její upír Bill zradil, musí čelit mnoha nesnázím. Je pro své mimořádné schopnosti přizvána na vrcholný sněm upírů, aby pomohla při soudu s královnou louisianských upírů, která je obviněna z vraždy. Sookie ví, že je královna nevinná, ale situace se komplikuje dalšími násilnostmi, a Sookin detektivní um je postaven před největší zkoušku, kterou projde jen s pomocí svého nového pomocníka Barryho a jeho telepatického vnímání.


Pravá krev - Hůř než mrtví (From dead to worse) - 8.díl knižní série Pravá krev od autorky Charlaine Harrisové - vychází v červnu 2011

Po katastrofě způsobené hurikánem Katrina a neméně strašném atentátu na shromáždění upírů se Sookie cítí sice v bezpečí, ale poněkud zmatená. Touží jen po tom, aby se věci vrátili do starých kolejí. Avšak její přítel Quinn je mezi pohřešovanými. A situace se mění, ať už si to vampíři v jejím okolí přejí, či nikoli. V neodvratné bitvě bude Sookie čelit nebezpečí a smrti - a co horšího, zradě někoho, koho má ráda. Až chladná krev přestane téci, bude její svět už navždy jiný.



Vampýrská akademie 6 - Poslední Oběť(Last Sacrifice) - 6. a závěrečný díl knižní série Vampýrská akademie od autorky Richelle Mead (1.díl - Vampýrská akademie, 2.díl - Mrazivý polibek, 3.díl - Stínem políbená, 4.díl - Krvavý slib, 5.díl - Spoutáni magií) - vychází 11.dubna 2011



Škola noci 6 - Pokoušená - 6.díl knižní série Škola noci od autorek P.C.Castová a Kristin Castová)1.díl - Označená, 2.díl - Zrazená, 3.díl - Vyvolená, 4.díl -Nezkrotná, 5.díl - Pronásledovaná)

Poté, co Zoey za pomoci svých přátel zahnala nesmrtelnou bytost a padlou Velekněžku, zachránila Stárkovi život, kousla Heatha, řešila problémy s Erikem a téměř umřela, by si člověk myslel, že se ji konečně dostane možnost odpočinout si. Bohužel, Velekněžku v učení a její partu žádná pauza v nejbližší době nečeká. Migrény Zoey způsobují nejen tři kluci (z nichž jeden je atraktivní Bojovník a díky zvláštnímu propojení dokáže vycítit Zoeyiny pocity), ale také šířící se temná síla ukrytá v bludišti tunelů.
Zoey začíná být přesvědčena o tom, že Stevie Rae skrývá víc než jen skupinu nepřizpůsobivých červených mláďat.
Afroditiny vize ji varují, aby se držela daleko od Kalony a jeho temného kouzla, ale zároveň ukazují, že Zoey jediná má sílu jej přemoci.
Brzy se ukáže, že Zoey nemá na výběr: musí jít za Kalonou dobrovolně a pokusit se definitivně ho porazit.
Bude mít však nakonec odvahu ohrozit svůj život, srdce i duši?


Nalezený milenec (Lover releaved) - 4.díl knižní série Bratrstvo černé dýky od autorky J.R.Wardové (1.díl - Milenec z temnot, 2.díl - Milenec z věčností, 3.díl - Probuzený milenec)- vychází v dubnu 2011

Butch O'Neal má povahu bojovníka. Bývalý policista oddělení vražd je jediným člověkem, jemuž byl umožněn přístup do nejužšího kruhu Bratrstva černé dýky. A touží se ponořit ještě hlouběji do světa upírů a zúčastnit se jejich války. Nemá co ztratit, jeho srdce patří upírce, aristokratické krásce, která je ale beznadějně nedostižná. Když ji nemůže mít, může alespoň bojovat po boku Bratrstva. Při záchraně jedné upírky se však Butch stane obětí nejtemnějších nepřátelských sil a na prahu smrti je ponechán svému osudu. Bratrsvo ho však šťastnou náhodou nalezne a jediný způsob, jak jej přivést zpátky k životu se zdá být Marissina láska, ale není jisté, zda ho dokáže zachránit.


Nespoutaný milenec (Lover Unbound) - 5.díl knižní série Bratrstvo černé dýky od autorky J.R.Wardové - vychází v květnu 2011

Vishous je úskočný bojovník se zatvrzelým srdcem toužící jen po střetu s nepřáteli upírů, obdařený destruktivními sklony a též děsivou schopností vidět do budoucnosti. Když je ale v boji vážně poraněn, zamiluje se v nemocnici nečekaně a beznadějně do své lidské lékařky, doktorky Jane Whitcombové. Ta opětuje jeho city a léčí nejen jeho tělo, ale i bolesti jeho duše. Vishous však proti své vůli dostává nové poslání, čeká jej osud, v němž pro Jane patrně nebude místo.

Vyvolený milenec (Lover Enshrined) - 6.díl knižní série Bratrstvo černé dýky od autorky J.R.Wardové - vychází v červnu 2011

Se svou neskonalou věrností Bratrstvu se Phury obětoval pro zachování svého rodu a stal se mužem zodpovědným za jeho pokračování. Byl vybrán, aby se stal otcem mnoha synů a dcer a zajistil tak přežití rodu a zachování jeho tradic a zrodu nových jeho bojovníků. Jeho první žena Cormia, která touží získat nejen jeho tělo ale i srdce, odkrývá Phuryho obavy skryté pod jeho vznešenou zodpovědností. Mezitím se však divokost útoků nepřátel rodu stupňuje, smutek se šíří sídlem Bratrstva, a Phury se musí rozhodnout mezi láskou a povinností.

Zkřížené hnáty (Bone Crossed) - 4.díl série Mercedes Thompson od autorky Patricie Briggsové )1.díl - měsíční píseň, 2.díl - krevní pouto, 3.díl - Železný polibek) - Vyšlo
Vítejte ve světě Patricie Briggsové, kde „čarodějky, upíři, vlkodlaci a měňavci žijí bok po boku s obyčejnými lidmi“. Jen velmi nezvyklá žena se v něm může cítit jako doma – a Mercy Thompsonová je vskutku jedinečná. Ve dne pracuje Mercy jako automechanička v rozlehlém Tri-Cities ve Východním Washingtonu. V noci uplatňuje své nadpřirozené schopnosti. Jako měňavec s velmi jedinečným nadáním musí často udržovat nejistou rovnováhu mezi lidmi a nelidmi. Tentokrát toho na ni ale možná bude příliš. Marsilie, místní upíří královna, totiž zjistila, že Mercy zabila člena jejího klanu – a nyní prahne po její krvi. Ale protože Mercy chrání před přímým útokem vlkodlačí smečka (a její blízký vztah se sexy alfou), rozhodne se Marsilie nejít přímo po ní. Nýbrž po krvi jejích přátel.


Modrá krev (Blue Bloods) - 1.díl knižní série od autorky Melisy de la Cruzové - Vyšlo
Schuyler Van Alenové je patnáct. Přestože pochází ze slavné a kdysi bohaté rodiny, většina jejích vrstevníků jí opovrhuje a doma s ní žije jen přísná babička; otce Schuyler nikdy neviděla a matka leží už dlouhá léta v kómatu. Ke všemu se teď u ní a několika dalších spolužáků z prestižní newyorské střední školy začínají objevovat podivné příznaky – modrající žíly na rukou, náhlé vize z minulosti a chuť na syrové maso. Když je za záhadných okolností zavražděna šestnáctiletá Aggie, Schuyler a ostatní se dozvídají děsivou pravdu – nejsou tak úplně lidé…

Kolik tajemství skrývají nejbohatší rodiny New Yorku? Možná jen jedno – ale zato je staré jako lidstvo samo a doslova krvavé. V kulisách metropole se rozvíjí příběh plný lásky, nenávisti a napětí.

Napadlo vás někdy, co všechno se děje za zavřenými dveřmi nejluxusnějších domácností v New Yorku? Newyorská smetánka je bohatá, slavná… a nesmrtelná.

Mají styl, moc, peníze – a sužuje je podivná žízeň. Osud rozehrává v kulisách New Yorku příběh, v němž účinkují láska, nenávist, naděje, smrt i fascinující tajemství, které navždy změní život všech, kterých se dotkne.
Upíří deníky Soumrak (Nightfall) - 6.díl knižní série Upíří deníky od autorky L.J.Smithové (1.díl - Probuzení, 2.díl - Souboj, 3.díl - Zášť, 4.díl - Temné shledání, 5.díl - Návrat) - vychází 24.ledna 2011

Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí - obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly.




Toto je jen malý útržek toho co nás TENTO rok čeká, budu se snažit doplnit přesnější data vydání a další zajímavé knihy.Ještě jednou Šťastný  Nový rok 2011.

Žádné komentáře:

Okomentovat