sobota 23. března 2013

Přečteno: Říční znamení - Patricia Briggs

- série Mercy Thompson
- 272 stran
- vydalo nakladatelství Fantom Print


Mercy Thompsonová vždy věděla, že je jiná, a nejen proto, že dokázala přinutit motor Volkswagenu poslouchat na slovo. Mercy je kožoměnec, což zdědila po dávno zesnulém otci. Ještě nikdy se nesetkala s nikým, kdo by byl jako ona. Tedy až doposud.
V hlubinách řeky Columbia se k životu probudilo zlo – a někdo z lidu jejího otce by o něm mohl něco vědět. A pokud mají Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, přežít, budou potřebovat pomoc…

Moje zhodnocení: Obsahuje spoilery
Další Mercedes jsem četla téměř rok po předcházející Stříbrné relikvii a tudíž, to co se dělo dříve si pamatuji jen mlhavě.
Nicméně tento díl byl skvělý, stejně jako 5 předchozích. I kdy jsem TEAM Samuel, velmi jsem si oblíbila Adama. Jeho svatba s Mercy a jejich líbánky se mi docela líbily.
Nápad se stvůrou v řece, která žera lidi, nebyl zas tak špatný jen jsem měla občas problém si některé scény představit. Líbilo se mi, že autorka odkryla trochu z Merciiny minulosti a o jejím původu.
I když se mi kniha četla dobře, finální bitva ve vodě se mi vůbec nelíbila. Neuměla jsem si právě některé ty pasáže představit, jak jsem už zmiňovala.
Hrozně moc mi chyběl Samuel. Přirostl mi neuvěřitelně k srdci a bohužel se z knih vytrácí. Malá zmínka o něm byla ve Štvanici, ale taky žádná sláva.
Mercedes opět dostala slušnou nakládačku, chuděra.

2 komentáře:

  1. Chyběl tam i Stefan! Sice tam byl, ale pořád míň, než by se mi líbilo. :D A zase se Samuelem, myslím, že Stříbrná relikvie to docela vynahradila, když tam byl docela dost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit, taky mi chyběl Stefan

      Vymazat