neděle 9. září 2012

Ukončené série v mé knihovně (4)

Rozhodla jsem se zařadit novou rubriku, která se ze bude objevovat nepravidelně - to jest až budu mít čas a chuť. Cílem je zveřejnit série, které jsou uzavřené - nepočítají se novely - a máte je ve své knihovně. Bude se jednat o vlastní zhodnocení série(bez spoilerů). Závěrem bych vždy ráda přidala fotku. 

Čtvrtou část této rubriky obsadila série Vlci z Mercy Falls.

1.díl - Mrazení
Romance mezi vlkodlaky. Něžný milostný příběh prodchnutý působivou melancholií a tragikou. V lesích kolem amerického městečka Mercy Falls u kanadských hranic žijí vlci. Jednoho dne stáhnou z houpačky u nedalekého domu malou Grace. Pokoušou ji, ale vlk se žlutýma očima ji odtáhne do bezpečí. Od té doby dívku vlci fascinují, zvlášť její zachránce. Když o několik let později vlci napadnou Graceina spolužáka, chlapi z městečka vezmou pušky a uspořádají na ně hon. Ještě ten večer najde Grace na verandě svého domu postřeleného chlapce se žlutýma očima. Je to její vlk. Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou, v létě je na pár měsíců člověkem, než ho mráz promění zpátky ve vlka. Každý rok je však doba, po kterou může být člověkem, kratší. Sam ví, že přijde rok, kdy už na sebe lidskou podobu nevezme. Jenže ani on ani Grace se s tím nechtějí smířit, ne teď, když se konečně setkali. Jenže zima se blíží a Sam musí bojovat, aby neztratil sám sebe a taky 
Grace.

2.díl - Váhání
Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit... Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžeme se vyhnout tomu, kým jsme?


3.díl - Splynutí
Závěrečný díl romantické fantasy trilogie. V prvním dílu, který česky vyšel pod názvem Mrazení, oba hlavní hrdinové, Grace a Sam, našli jeden druhého, ve Váhání bojovali za to, aby mohli zůstat spolu. Ve Splynutí je situace ještě vyhrocenější, na vlky jsou pořádány štvanice a životy obou protagonistů se ocitají v ohrožení. Jak se smrt víc a víc blíží, je stále obtížnější neztratit lásku.

Moje  zhodnocení:
Tato trilogie si získala mé srdce. Autorka nádherně píše a každou skutečnost vypracovává do detailů.
Hlavní pár Sam  a Grace si získali mé sympatie. 
Bylo úžasné tuto sérii číst a velmi velmi mě mrzí, že nevznikly i další díly.
Poslední díl mi připadal otevřený. A strašně moc bych chtěla zjistit, jak to bylo i s vedlejšími postavami jako je Isabel a Cole, kteří si mě taktéž získali.
 Troufám si tvrdit, že ti dva by si zasloužili svou vlastní knihu!!

1 komentář:

  1. Mě třeba zase tato série moc nezaujala, přišla mi taková moc rozvleklá, pohádková a neskutečně mě iritoval jak Sam, tak Grace. Isabel&Cole byli oproti tomu naprosto úžasná dvojka, škoda, že série nebyla o nich... :/

    OdpovědětVymazat