středa 29. srpna 2012

Přečteno - Rozesmátá mrtvola - Laurell K. Hamilton

- série Anita Blake (2.díl)
- 272 stran
- vydalo nakladatelství Triton 2006

Městem St. Louis se běžně pohybují upíři, lykantropové nebo ghúlové. A taky bytost, která zaslepeně zabíjí a vzápětí zmizí do noci, aniž by ji kdokoli viděl, natož mohl zastavit. Případ se ve spolupráci s policií snaží vyřešit Anita Blakeová, oživovatelka zombií a odbornice na nadpřirozené zločiny. Podaří se jí najít vraha včas, než si najde další oběti? Jak draho ji přijde, že si proti sobě poštvala seňoru Domingu, královnu vúdú? Proč se ochrnutý milionář snaží Anitu přinutit, aby pro něj oživila zombii jeho předka? Jak pevná je Anitina zásada nepoužívat při rituálech lidskou oběť? A co na to stvůra ve sklepě?

Moje zhodnocení: 
Co tak říci k Anitě Blakeové..Prostě si mě získala!! Autorka se nebojí popisovat vše do sebemenších detailů a o to je to ještě lepší, hororovější čtení. Rozesmátá mrtvola byla velmi zajímavá a hororově nabitá..Proto knihu doporučuji pro silnější povahy! Kdo má slabý žaludek, neměl by se do tohoto čtení pouštět. Docela jsem si oblíbila Jean Clauda, to jak se s Anitou postrkují mě vždycky dokáže pobavit. Navíc mi Anita dokázala, že je opravdu drsná holka.

Obálka knihy
Obal knihy je otřesný! Velmi dlouho jsem váhala s koupí knih právě kvůli obalům. Velmi mě odrazovaly, ale nakonec zvítězila zvědavost a musím říct, že obálky dalších dílů se mi docela líbí (Kavárna šílenců, Smrtící tanec, Zápalné oběti).

PS: Omlouvám se, ale dnes mi psaní moc nejde..Potřebovala jsem, ale tento článek sepsat, tak se nedá svítit..!

2 komentáře:

  1. Dostalas mě tím silným žaludkem :) Já ráda zkouším, kolik vydržím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Druhý díl se mi líbil mnohem víc než první. Ten konec byl hodně zajímavý. :)

    OdpovědětVymazat