středa 29. února 2012

Kat Richardson: Šerochodec

Kat Richardson: ŠerochodecHarper Blaineová pracuje jako bezvýznamné soukromé očko. Při vyšetřování jednoho banálního případu je surově napadena a útok nepřežije.
Přesněji řečeno, zůstane mrtvá pouhé dvě minuty.
Když se Harper probere v nemocnici, začne se cítit trochu... zvláštně. Vidí věci, které nedokáže popsat jinak než jako podivné: siluety vystupující z šedého mlžného oparu, vyceněné zuby, řvoucí obludy.
Harper ale nepřišla o rozum. Její „smrt" ji přeměnila v Šerochodce. Nyní se dokáže pohybovat mezi naším světem a záhadnou přechodnou zónou, kde se vyskytují děsivé, nevysvětlitelné věci. Tento nový dar (nebo snad prokletí?) ji vtahuje do světa upírů a duchů, magie a čarodějek, nekromantů a artefaktů zla...
Ať se jí to líbí nebo ne.

Vyjde v březnu.

čtvrtek 23. února 2012

Melissa de la Cruz: Odhalení

Melissa de la Cruz: OdhaleníMladí, krásní, bohatí... nesmrtelní
Nic není tak, jak se to zdálo být. Schuyler Van Alenová je modrokrevná, patří mezi upíry, krásnou a bohatou elitu. Nebo si to aspoň myslí. Její jistoty se otřásají v základech: je skutečně modrokrevná, nebo v jejích žilách koluje nebezpečná stříbrná krev? Schuyler se ocitá v rodině Forceových, pod stejnou střechou se svou tajnou láskou Jackem, nepřátelskou Mimi a podezřívavým Charlesem Forcem. A stříbrokrevní nezáhalejí - válce už není možné předejít. Na čí stranu se Schuyler postaví?
Vyjde v květnu.
Pěkný obal!

Nancy Holder, Debbie Viguié: Vlčí pramen - Proměna

Nancy Holder, Debbie Viguié: Vlčí pramen - ProměnaPo smrti rodičů se Kat přestěhuje k dědovi do městečka skrytého hluboko v lesích, ale tam se jí vůbec nelíbí. Ve škole se velmi brzy skamarádí s Trickem a Cordelií, do Justina se dokonce zamiluje. Jenže když ji jednou napadne vlk, začnou se všichni tři kamarádi chovat divně. Neskrývají nějaké tajemství? Kat se bojí, že uvízla ve světě přízraků, a neví, komu má uvěřit.

Vyjde v květnu.

Tanja Heitmann: Noční záře

Tanja Heitmann: Noční zářeV Noční záři, další z řady knih plných magie a imaginace, je Adam, tvor, který spolu s nitrem démona přijal i nesmrtelnost a vynikající lovecké vlohy a putuje časem v podobě krásného mladíka, povolán do Los Angeles šedesátých let minulého století, aby vyslídil pachatele krvavých obětních obřadů, jimiž ohrožuje nenápadnou existenci ostatních tvorů žijících mezi lidmi. Netuší však, že je to pouze záminka. Ve skutečnosti má vystopovat monstrum, které zabíjí bytosti jemu podobné a okrádá je o démony usídlené v jejich nitru. Při plnění svého obtížného úkolu se Adam nečekaně zamiluje do smrtelnice Esther a čeká ho další velké překvapení.
Vyjde v březnu.

čtvrtek 16. února 2012

Padlí andělé 2 - Aerie a zúčtování: Obálka

Upíří z Morganville 2 - Ples mrtvých dívek: Anotace

Nad Morganville znovu přichází noc..Brzy se ulice¨města budou hemžit zlem, žíznícím po krvi...

Sedmnáctiletá Claire si čím dál lépe dokáže poradit s životem v Morganville - městě, kterému vládnou upíři. Se svými spolubydlícími také vychází velmi dobře, přestože nejsou tak úplně živí. A začíná se i bavit - dokonce dostane pozvánku na studentský ples. Když ale zjistí, proč byla pozvána, začne se k smrti bát...

středa 15. února 2012

Meredith Ann Pierce: Přes Moře písku

Meredith Ann Pierce: Přes Moře pískuAeriel zlomila prokletí vampýra Irrylatha a vrátila mu jeho lidskou podobu. Ve snech ale Irrylatha stále pronásleduje bílá čarodějnice, a tak se Aeriel vydává na dlouhou pouť, aby získala odpověď na tajemnou hádanku a našla šest kouzelných chrličů. Bude dost silná na to, aby bílou čarodějnici jednou pro vždy přemohla?

vyjde v  březnu

Krásní mrtví: Summer

Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých? Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje. Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

sobota 11. února 2012

Grimm

Detektiv oddělení vražd Nick Burkhardt zjišťuje, že je potomkem skupiny lovců, zvaných "Grimmové", kteří bojují, aby udrželi
rovnováhu světa mezi lidmi a nadpřirozenými stvořeními. Poté, co se dozví o svém osudu a o tom, že je již poslední svého druhu, musí chránit lidské duše před všemi přízraky, které se snaží infiltrovat do našeho světa a které ve svých knihách popsali již známí bratři Grimmové.







Trailer:


Pro více inforamcí doporučuji tuto stránku: http://edna.cz/grimm/

Srdečné pozdravy, Devotion

Zdravím vás všechny.
Vím,  poslední dobou se tu opravdu nic neděje a ani nevím jak to bude do budoucna.
Jde to u mě se vším z kopce. Času je čím dál míň a na to, že absolvuji teprve třeťák, mi všichni hodně šlapou po krku kvůli maturitě a tak se musím dost učit.
Nezvládám už pořádně ani koníčky. Ke čtení se moc nedostanu a popravdě ho ani moc nevyhledávám. Jediné co si nenechám ujít jsou VD, které byly tento týden opravdu úúúúžasný!! Dlouho mě žádný díl tak nenadchl! Výborná hudba. Ale ze všeho nej Klaus a Caroline!
A potom samozřejmě Supernatural, do kterého jsem se neodvolatelně zamilovala.
Horkou novinkou v mém sledování je seriál Grimm, který je jeden z novějších a podle mě velmi podobný Lovcům.
Dnes mě velmi nakopla ukázka z Rozbřesku, ale pozor z 2.části, sice jsem ještě neviděla 1.část v dobré kvalitě, ale už se nemůžu dočkat té druhé.

Jak jsem zmínila ve VD byla teď super hudba a tak sem přidávám jednu, kterou jsem si hned na první poslech zamilovala:

Hurts - Devotion

pondělí 6. února 2012

Dnem i nocí - Gwen Hayes: Anotace

book cover of 
Falling Under 
 (Falling Under, book 1)
by
Gwen Hayes

Theia nechápe, proč se jí o Hadenovi zdálo ještě před tím, než
ho potkala ve škole, a proč s ním v tom snu navštívila večírek
s kostrami a hudebníky bez tváří. Brzy ale zjistí jedno – že tomu
krásnému klukovi, s nímž ve svých snech i nadále pravidelně navštěvuje
děsuplná místa, nakonec neodolá. Podlehne jeho přitažlivosti
navzdory tomu, že už bude vědět, co je ve skutečnosti
zač a že cena za to poznání bude vysoká – její duše.

Vyjde v květnu.

Hlad jako žádný jiný - Kresley Cole : Anotace


Vyjde v červnu.
Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůzou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale
i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání.
Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…

neděle 5. února 2012

Hodnota krve - Lusy Adams: Anotace

Život Alex Avitalové už dlouho není jako z pohádky. Ode dne, kdy byla přivedena zpět ze záhrobí, sice uběhl už nějaký ten pátek, ale věci se pro ni stačily ještě mnohem víc zkomplikovat. Nejenže ji poslední dobou trápí nevysvětlitelné bolesti hlavy, neustálé hádky s přítelem a andělé, kterým se nelíbí, jak dělá svoji práci, ale její osudový protivník stále nemá tvář. A jeho poskoci rozhodně neoplývají touhou sdílet informace. Jakoby toho na jednu paličatou Spasitelku snad bylo málo, do města se následně ještě neočekávaně vrací Aimee, Gabova dávná láska, a přináší s sebou riziko mnohem větší, než je jen ztráta srdce Alexina milovaného…

Už se nemůžu dočkat, až vyjde 2.díl OŽ!

pátek 3. února 2012

Pohlceni temnotou - Alexandra Ivy, Supernatural

Konečně jsme se dočkali vydání dalšího dílu upířin od Alexandry Ivyové, já osobně už ji mám objednanou.

Pohlceni temnotouLayla neví o svém původu vůbec nic kromě toho, že jeden z jejích rodičů musel být džin. Podědila po něm některé nadpřirozené schopnosti, ale jako kříženec je může využívat jen omezeně. A přitom by tolik potřebovala, aby byla schopna uchránit přede všemi malé děťátko, které se cestami osudu ocitlo v její péči. To dítě je naprosto neobyčejné, neroste, nestárne, ale Layla ho miluje a jako každá matka chrání... V nerovném boji proti všem získává nečekaného spojence - mocného upíra. Tane je drsný válečník a bouřlivý milovník, ale žena v nesnázích v něm probouzí city, o nichž sy myslel, že jsou už dávno pohřbeny v jeho minulosti... Boj s osudem není zdaleka vybojován, i když má dvojice na své straně věrného pomocníka, kamenného chrliče Leveta...

Obálka se opět vyvedla.


Myslím, že víte, že jsem se snažila prosadit u Levných knih vydání knížek Supernatural. Ve středu mi přišel mail, který zahnal všechny mé naděje. Bohužel Levné knihy Supernatural vydávat nechtějí..Nedokážu skrýt své zklamaní, ale zkusím to ještě u dalších nakladatelství..
Nevíte náhodou o nějakém, u kterého by to případně prošlo?

Pravá krev Dotek Mrtvých - Charlaine Harris: Obálka

Padlí andělé 1 Chamtivost - J.R.Ward: Obálka

čtvrtek 2. února 2012

Carrie Ryan: Vlny zmítané smrtí

Carrie Ryan: Vlny zmítané smrtíGábi vede klidný život v bezpečí svého městečka u moře, za hradbou. Nechává přátele snít o Temném Městě na pobřeží a sama vše jen pozoruje z majáku. Nic jiného než domov nikdy nepoznala. Nic jiného ke štěstí ani nepotřebuje. Ale život po Návratu nemůže být bezpečný. Existují nebezpečí, která ani hradba nezastaví. Gabrielina matka si myslela, že svá tajemství nechala v Lese rukou a zubů, ale tajemství v jejich světě nezůstávají pohřbena - stejně jako mrtví.
Gabrielin svět se začíná hroutit. Jeden večer za hradbou... Jeden kluk, kterého Gábi znala odjakživa, a jeden zahalený tajemstvím... Jeden okamžik nepozornosti, a půlka Gabrieliny generace je mrtvá, druhá půlka uvězněná. Gábi ví jediné: Jestliže má ještě doufat v budoucnost, musí se postavit lesu z matčiny minulosti.

Vyjde v březnu.

http://www.daemon.cz/chysta-se/detail/3332

Kerstin Gier: Rudá jako rubín

Kerstin Gier: Rudá jako rubínŽít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. A co teprve když pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem?

http://www.daemon.cz/chysta-se/detail/3337

Kevin Emerson: Oliver Nocturno - Lovec démonů

Kevin Emerson: Oliver Nocturno - Lovec démonůOliver a jeho bratr Zlocius k sobě nikdy neměli blízko, ale v poslední době se vztahy mezi nimi ještě zhoršovaly. Ovšem když je nalezen zavražděný člověk a stopy vedou k jaguárovi, který utekl ze zoo - a do nějž se kritické noci přímo před Oliverovýma očima vtělil jeho bratr - začíná se Oliver o Zlociuse bát. Vraždění pokračuje a Zlocius nechodí domů, a tak Oliver zahájí nebezpečné pátrání - pátrání, jež odhalí mnohé nečekané souvislosti... a při němž je v sázce víc, než je Oliver ochoten ztratit.

středa 1. února 2012

Škola noci - Drakova přísaha: Obálka


Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní – tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti – svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří…